Irkálmányok

Ami böki a csőröm és ami el bír szakadni a billentyűzettől.

Friss topikok

  • papirsari: @Layos: egy fecske nem csinál nyarat... (2014.02.02. 06:56) A munka becsülete
  • nimmy (törölt): Akinek tulajdonítják a cikket, cáfolta: szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2012_11_10_dr-papp-laj... (2013.01.05. 11:55) Agysebészt a szívsebésznek!
  • tisztakéz: Jó ötlet! ÉN is elhelyezkedem, mint DR gyepmester!!! HIHIHI!!!! (2012.04.11. 14:16) Schmitt Pál és a sün

Van aki lányokat futtat, Tóta W. eszmét (nem, nem azt mondtam, hogy szemét).

Azzal meg oda lyukad ki: "A cigányság önmagában is frakciót alkothatna, ha pedig többségi párthoz csatlakozik, akkor akár a mérleg nyelve lehetne. A hárommillió nyugdíjas súlyát nem érnék el, de tudatos szavazóként folyamatosan számolni kellene velük."

De a cigányság nem eszmél. Miért? Azt hiszem Winston bácsi helyesen mondta: "A demokrácia elleni legerősebb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagos választóval." A magyarországi választópolgárok pedig ugye különösen tudatos vásárlók. (Merthogy állítólag már a 40%-uknak nincs pártjuk, azt mégsem csinálnak maguknak.)

Na de W. bizakodik:

"A politizálás aztán, akármilyen primitív szintről is indul, megteremti a fejlődés lehetőségét."

A lehetőséget biztosan, de aki látta, hogy milyen szintről indultak az egyes pártok a rendszerváltáskor és ahhoz képest most mennyire mentek le kutyába, az miben reménykedik?

Mi lenne a cigányokkal, ha onnan indulnának, ahol jelenleg vannak, és húsz év alatt oda jutnának, ahova a magyar politika az elmúlt két évtized alatt?

Bár most nincs közös királyunk, így is csehül állunk, de amikor még volt, legalább munkát adtak nekik:

"Minthogy mi, nem egy hívünk felséges személyünkhöz evégből intézett kérésére Bolgár Tamás cigányvajdát s a vele utazó huszonöt sátor cigányt a más vajdákkal utazó cigányok társaságától elkülönítettük, s puskagolyó, valamint egyéb hadi szerszámok gyártására hívünk, tisztelendő atyánk a Krisztusban, Zsigmond pécsi püspök úr szolgálatára rendeltük, s akinek, valamint a vele utazóknak a hatalmuk alá tartozó összes területen biztonságos és szabad utat akarunk biztosítani, ezért a jelen levéllel szigorúan meghagyjuk és megparancsoljuk, hogy bármikor és akárhányszor Bolgár Tamás vajda a vele utazó huszonöt sátor cigánnyal és javaikkal együtt földjeitekre, birtokaitokra, mezővárosaitokba vagy harmincad-, királyi adó- vagy vámszedő helyeitekre érkezik, őket ott szabadon tartózkodni, időzni és áruikat szabadon eladni engedjétek és engedtessétek. Másként tehát nem cselekedvén, a jelen levelet elolvasván felmutatójának visszaadjátok.

Dátum Budán, 1496. június 6-án, magyarországi uralkodásunk hatodik, csehországi uralkodásunk huszonhatodik évében.

Ulászló király"

(Enessei György - A Tzigán nemzet igazi eredete )

Címkék: tóta cigány eszme ulászló futtat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irkalmanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr772865136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása